tiistai 23. syyskuuta 2014

Phileas Fogg ja Tiltaltit rymysivät Punkussa

Hespartto-edustusta oli vuoden 2014 Espoon Punanen -partiotaitokisassa parissakin eri sarjassa, kun sekä Phileas Fogg että Tiltaltit rämpivät 50 vuotta täyttäneessä punkussa. Vuosikerta-Punkuksi nimetty kisa keräsi Espoon metsiin yli 500 partiolaista.

Lauantain ensimmäinen haaste oli suoriutua lähtöön Espoon perukoille kahdeksaksi aamulla, ja kumpikin Hespartto-vartio suoriutui tästä aikaisesta herätyksestä. Allekirjoittaneen vartio Phileas Fogg (Jenni, Ainu, Katri) rymysi parhaansa mukaan sinisessä sarjassa muiden k18-tyttöjoukkueiden kanssa.

Eräs lauantain ehdottomista huippuhetkistä oli Mokkapaahto-rasti, jolla tehtävänä oli puolessa tunnissa valmistaa kuppi mukavan paahteista kahvia neljästätoista grammasta raakoja kahvipapuja. Kauniissa ilta-auringossa sitten nautimme trangian pannulla paahtuvan kahvin tuoksusta ja saimme kuin saimmekin kupin kuumaa kahvia tuotettua rastimiesten iloksi! Päivä oli pitkä ja saavuimme yörastille klo 23, juuri sopivasti suorittaaksemme osan yörastitehtävistä. Yörastilla jaksoimme vielä laulaa karaokea, valmistaa hotdogin (ainesosana suoli, lihakimpale ja silavaa), bongata ilotulitteita, sekä tietysti pystyttää laavun piukean pätevästi. Nukkumaan antauduimme jo enne kolmea ja jätimme valmistamatta kinuskikakun sekä jonkinlaisen soittimen.
Phileas Fogg pulikoimassa rinkkojen kanssa 12 asteisessa vedessä

Sunnuntaina painoi jo askel sen verran, että vaikka lauantain pistesuunnistuksessa oltiin vielä juostu, jäi sunnuntaina juoksuaskeleet aika vähiin. Legenda kertoo, että Katrilta olisi vielä irronnut hieman hölkkää. Sunnuntain huippuhetki lienee vesistön ylitys, josta selvisimme pikavauhtia kamat kuivina ja entistäkin virkeämpinä! Maaliin saavuimme juuri sopivasti 14.58, kun maalin aukioloajaksi oli ilmoitettu 12.00-15.00. Yörastin makkara oli ollut ilmeisen herkullinen, koska kuskini kotimatkalla totesi heti alkuun minun haisevan makkaralle. Voi tätä metsäretken aromia!

Oli niin huikea kisa, että Phileas Fogg uhoaa osallistuvansa ensi vuonna uudestaan entistä huimemmin tavoittein!

1 kommentti:

  1. Kisatunnelmia ja tuttuja naamoja voi käydä tsekkaamassa täällä:
    https://www.flickr.com/photos/vuosikertapunkku

    VastaaPoista