perjantai 18. maaliskuuta 2011

Tarpojavaellus – parasta ikinä!

Ikäkausivastaavan ja lpkj:n sydämeni hyppii riemusta, kun kahdella tarpojavartiolla on taas vuorossa lempitarpponi, selviytyminen. Toukokuussa Pulut ja Kuukkelit suuntaavat majakkavaellukselle Repovedelle ja odotan sitä jo ihan megana. Repoveden maisemat ovat Etelä-Suomen upeimpia, kirkkaita järviä, lehtoja, kangasmetsää ja jyrkkiä kallioita. Siellä on mm. Olhavanvuoren kiipeilykallio, kalliomaalauksia ja 10 m korkea riippusilta. Puhumattakaan fiiliksestä, joka toivottavasti on katossa – vartioissamme on ainakin reippaasti ainesta mahtavaan meininkiin! Viime kerralla kun suoritimme selviytymismajakkaa Murmelien kanssa Seitsemisessä meillä oli tosi hauskaa, ensimmäisen illan myrskystäkin huolimatta. Kuvia reissusta voi katsella Hesparton galleriassa.

Ehkä parasta majakkavaelluksissa on maisemien ja fiiliksen ohella se, että moni tarpoja kokee silloin ensimmäistä kertaa oikean vaelluksen. Haluan nimenomaan korostaa sitä, että vaellus ei ole haikki. Vaelluksella ei ole rasteja, ei rastitehtäviä, eikä kiritaivalta (ellei itse niin halua), vaan olennaista on matka itse, hyvä meininki ja omassa porukassa kulkeminen. Vaelluksella on aikaa nauttia maisemista, luonnosta ja matkan varrella syntyvästä huumorista. Voi irrottautua hetkeksi kaikesta muusta ja taivaltaa kiireettä paikasta toiseen. Niin ja varsin olennaisia ovat luonnollisesti myös lepo- ja suklaatauot.

Kuulutko Puluihin tai Kuukkeleihin tai jomman kumman ryhmän johtajiin? Kaiva rinkka esiin kellarista ja lähde mukaan näkemään ja kokemaan juttuja, joihin et Töölössä taatusti törmää! Ilmoittautuminen vaellukselle on käynnissä nyt. Mukaan pääsee, kun palauttaa retkikirjeestä (pdf) löytyvän ilmoittautumislapun johtajalle viimeistään 14.4.2011. Tervetuloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti