maanantai 31. lokakuuta 2011

Retkiruokaa

Terveisiä lippukuntaretken keittiöstä!

Hespartto teki 28.–30.10. ensiaputeemaisen lippukuntaretken Partiopoukamaan. Muonitimme Keijon kanssa retken Ison Poukaman keittokomerossa, jossa tunnelma oli tiskiveden kiehuessa välillä melko huuruinen. Keittiö jakaa nyt suosikkiruoan reseptin tulevia retkiä varten.

Feta-pinaattipasta (5–6 annosta)

500 g spiraalipastaa (tricolore)
2 pss pakastepinaattia
2 sipulia
2 prk fetakuutioita
2 prk ruokakermaa
loraus oliiviöljyä
maun mukaan mustapippuria
ripaus oreganoa ja suolaa

1. Keitä ja valuta pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Pidä lämpimänä.
2. Kuullota öljyssä pannulla sipulit. Lisää pinaatit, pasta ja kerma ja sekoita. Mausta.
3. Sekoita joukkoon fetakuutiot ja tarjoile.


Jälkkäriä, nam!

Tarpojat tekivät perjantaina Tuulensuussa itselleen illallisen, jonka jälkiruokana syötiin pipari-omena-kerrosmaljoja. Piparin ja omenan pyhä allianssi luo makuyhdistelmän, joka ei muistuta kovin läheisesti piparia eikä omenaa, mutta on tosi hyvä. Kannattaa kokeilla!

Pipari-omena-kerrosmaljat
(kuudelle)

1 prk vispikermaa
200 g maitorahkaa
200 g vaniljarahkaa
pipareita
250 g omenoita

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka. Rouhi piparit karkeaksi murskaksi, säästä muutama koristeluun. Raasta omenat ja sekoita rahkaan. Lusikoi annosmaljoihin kerroksittain omena-rahkaseosta ja piparimurskaa. Koristele kokonaisilla pipareilla.


Retkellä syötiin myös chili sin carnea, kanapastaa ja nakkikeittoa/linssikeittoa, sekä tietenkin supersuklaista kaakaota ja tuoretta pullaa. Siinä sivussa ratkottiin kiperiä ea-tilanteita ja maskeerattiin avomurtumia. Kuulemma yöllisestä "kaasupulloräjähdys"-extremerastistakin selvittiin kunnialla. Kiitos Poukama!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti