torstai 20. maaliskuuta 2014

Guavien suunnistuskokous

Guavien kokouksessa suunnistettiin ROK-kurssilaisten eli Liinan ja Natalian johdolla. Haahuilimme pitkin Töölön katuja ja ratkoimme rastien pulmia. Useimmat kysymyksistä koskivat edellistä EA-kokousta, mutta oli joukossa myös vähän spessumpiakin kysymyksiä. Esim. "Miten kirahvit puhdistavat korvansa".  
Kokouksen jälkeen Töölön valtasi takatalvi.
Kiitos ROKkilaisille hyvästä kokouksesta! :)

keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Eikä yksikään pelastunut -retki by Tiltaltit


Hesparton tarpojaryhmä Tiltaltit retkeili kämpällä 14.-16. maaliskuuta. Kymmenen retkeilijän joukkoon oli ujuttautunut kaksi kylmäveristä murhaajaa, Kaari sekä Hylje, jotka raa'asti suolan, kynien ja nuppineulojen avulla surmasivat kumppaninsa. Takatalvi yllätti matkalaiset, sillä perjantain keväinen sää muuttuikin yösuunnistuksen aikana varsin talviseksi. Kämpän pihan täyttivät valkoiset kunniavieraat: muumipeikko, niiskuneiti, mörkö sekä unelmapoikaystävä. Lumiteosten ohessa sahailtiin, kirveiltiin ja sytyteltiin nuotioita.Tiltaltit pääsivät myös ratkaisemaan hiippari-tyyppistä Göre Lindforsin murhaa, mutta vain Ilves keksi oikean ratkaisun: murhaaja oli herran tytär Edith Lindfors. Sunnuntaina                                                                     jännittävän viikonlopun jälkeen vanhempien kyydit eivät väsyneet                                                                    partiolaiset takaisin kodin helmaan.


tiistai 18. maaliskuuta 2014

Kevätvuosikokous

Kymmenisen hesparttoa kokoontui uudelle vuosikokoukseen, jossa mm. vahvistettiin vuoden 2013 toimintakertomus (joka ilmestyy lähipäivinä nettisivuille luettavaksi). Iloksemme pystyimme toteamaan, että meillä on ollut todella aktiivista ja laadukasta toimintaa, mikä on myös poikinut meille paljon uusia jäseniä. :)

 
 

Hehkun toimitustiimin kokous

Hehkun toimitustiimi eli Pinja (toimitussihteeri), Kaisa "Tonttu" (toimitussihteerin apulainen), ja Jenni (taittaja) suunnitteli seuraavan Hehkun sisältöä teen ja kaakaon merkeissä. Ennen kokouksen virallista osuutta piipahdettiin kokeilemassa anorakki- ja huppariehdokkaita uutta Hespartto-vaatetilausta silmällä pitäen. ;)

Samoajaretki kämpälle

Hesparton ja Tösin samoajat viettivät rattoisan viikonlopun kämpällä 7.-9.3.
Ohjelmaan kuului yösuunnistuksen ja hyvän ruuan lisäksi ROK-kurssilaisten kämppäkoulutusta. Edellä mainitut saivat myös antaa itsekirjoitetut samoajalupauksensa suoriuduttuaan ensin vaativista älyllisistä sekä fyysisistä koetuksista. Myös viereisellä kämpällä majailleet Sinihaukkojen pojat saivat osansa hämmennyksestä rokkilaisten kantaessa marisevian johtajia mäkeä ylös tai komentaessa näitä kantamaan vettä. Sunnuntaina kukin lähti retkeltä jonkin verran viisaampana. Ainakin kaikki oppivat, ettei ketsuppia tarvitse tuoda ikinä kämpälle, sillä sitä olivat kaapit pullollaan.

Terveisiä siskonpedistä

Partiolaisten tapa nukkua siskonpedissä on harvinainen ilmiö, uutisoi Partiojohtaja 3/2014. Ja samalla ehkä yksi parhaista asioista, mitä tiedän.

Vai mitä sanotte seuraavista asioista: kortinpeluu ja karkinsyönti makuupussivuoren päällä. Ylälaverilla kuiskailu ja kikattaminen, kun pitäisi jo nukkua. Makuupaikkojen valitseminen sen mukaan, kuka kuorsaa eniten, kuka huitoo ja kuka kävelee unissaan. Vieressä nukkujien säteilemä ihana lämpö talvisessa laavussa. Öinen ja pimeä kämppä ja se hetki, kun heräät ja kuuntelet ympäristöä: ovatko muut yhä makuupusseissaan, nukkuvatko ne? Ja kun ympäriltä kuuluu vain tyytyväistä tuhinaa, on turvallista nukahtaa uudestaan.

lauantai 1. maaliskuuta 2014

Hehku tulossa!

Eilen partioasemalla printteri sauhusi ja osoitetarrat vilisivät kun pitkästä aikaa ilmestyvä Hehku pääsi aloittamaan matkaansa kohti lippukuntalaisten postiluukkuja. Ensi viikon alusta se tulee teillekin! Jos ei tullut niin laita viestiä vaikka osoitteeseen jenni.herold@hespartto.fi niin tarkastetaan onko meillä osoitetiedot oikein. :)

Seuraava Hehku ilmestyy touko-kesäkuun vaihteessa, ja sitä varten juttuja tulee lähettää osoitteeseen hehku@hotmail.com ja kuvat Jennille eli mulle. :) Seuraavaan lehteen kootaankin sitten isompi määrä luettavaa. Hehku aloittaa nyt uuden tulemisensa! Ole mukana tekemässä entistä hienompaa lippukuntalehteä! :)