maanantai 13. tammikuuta 2014

Talvileiri Urr Eestis 2014

Joululoman päätteeksi hespartot ja tösit toisen vuoden seikkailijoista ylöspäin pääsivät viettämään perinteistä talvileiriä. Heti vuoden toisen päivän aamuna suuntasimme kohti Kangasalaa ja Sahalahden rantasaunaa, jossa talvileirimme Urr Eestis toteutui. Teemaksi oli tänä vuonna valikoitunut Viro ja sen historia, ja leirin aikana ohjelmissa näkyivätkin erilaiset historiallisesti tärkeät tapahtumat maailmansodista laulavaan vallankumoukseen ja itsenäistymiseen, 2000-luvun risteilyä unohtamatta.

Leirillä leikittiin paljon ulkona - kuvassa ensimmäisen päivän tunnelmaa nimileikkien lomasta

Vartio valmiina haikin kiritaipaleeseen

Samoajat kohtasivat ikäkausiohjelmassaan haasteita,
joista saattoi selvitä voittajana vain yhteistoiminnalla

Seikkailijat tekemässä sytytyspaloja

Neuvostoaikahenkinen kokkisota - vartiotiden ruoka-aineiden valinta ei ollut helppo, sillä kaikki ainekset oli naamioitu. Vasta valitsemisen selvisi, mistä aineksista gourmet-elämys tulisi taikoa.

Jos vartio tarvitsi kokkisodassa ylimääräisiä tarvikkeita, mausteita tai polttonestettä, oli vakuutettava arvovaltainen raati jollakin viihdyttävällä esityksellä. Raati oli tosin armahtavainen, eikä kukaan jäänyt
ilman tuikitärkeää polttonestettä, vaikkei esitys olisikaan kelvannut oikeaan teatteriin.

Livepelissä vartiot metsästivät rasteja suorittamalla itsenäisen valtion tarvitsemia asioita kuten lippua, valuuttaa ja hallintoa. Ensiapurastilla testattiin taitoja tajuttoman potilaan sekä murtuman, nenäverenvuodon ja shokin hoidossa.

Viimeisenä iltana järjestettiin risteilyiltä tuttu Midnight show-. Eräänä ohjelmanumerona oli kokiksenmaistelukisa jossa selvisi, onko erilaisilla kolajuomilla todella mitään eroa.

Kiitos huippukivasta leiristä kaikille osallistuneille ja toteuttamisessa mukana olleille! :)