tiistai 26. marraskuuta 2013

Talvileirin ohjelmakokous

Talvileirin ohjelamakokouksessa tiistaina 26.11. suunniteltiin yhdessä tösien kanssa tulevalle talvileirillemme (2.-5.1.2014) mukaansa tempaavaa teemapläjäystä. Leirillä päästään tutustumaan Viroon erilaisten teema-aikoihin sovitettujen toiminnalisten ohjelmakokonaisuuksien kautta. Luvassa mm. laulev revolutsioon ja kruiisi programm. ;)

Kokouksessa oli suunnitellessa sen verta hauskaa ja lennokkaita ideoita, että kannattaa ehdottomasti tulla ihan leirille paikan päälle ottamaan selvää miten hienoa ohjelmaa onkaan tulossa! :) Kokous pidettiin Pinjan luona ja paikalla oli 2ai, 3va ja 3sa.



sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Adventtikalenterien myyntiä joulukadun avajaisissa

Seitsemän hesparttoa oli Aleksanterinkadun joulukadun avajaisissa sunnuntaina 24.11. myymässä partiolaisten adventtikalentereita sekä joulukortteja. Myynti sujui reippailta myyjiltä sutjakasti, ja Senaatintorin jouluinen ohjelma sai meidät iloiselle joulumielelle. Samalla pääsimme kertomaan partiosta usealle rakkaasta harrastuksestamme kiinnostuneelle. Tapasimmepa jopa ainakin yhden tulevan hespartonkin. ;)

Kiitos kaikille myymässä olleille! :)



lauantai 23. marraskuuta 2013

Hesparton syyskokous sujui rattoisasti!

20.11. Syyskokouksessa mm. tutkailtiin ensi vuoden toimintasuunnitelmaa, talousarviota ja valittiin hallitus ensi vuodelle. Kokouseväitä popsiessamme päätimme yksimielisesti tehdä ensi vuonna entistäkin upeampaa partiota ja hyväksyimme toimintasuunnitelman muutamin kieliasukorjauksin. Lippukunnan kasvanut koko sai miettimään jäsenmäärän kasvun vaikutuksia taloudenhoitoon. Päädyimme valtuuttamaan hallituksen ja taloudenhoitajan tekemään kokouksen jälkeen vielä viimeiset hionnat talousarvioon.

Ehkä yksi jännittävimmistä osuuksista oli tietysti hallituksen valinta. Viimeiseen asti salassa pysynyt lippukunnanjohtajaehdokas astui viimein kaapista ja lippukunnanjohtajaksi vuodelle 2014 valittiin Katri Nyyssönen! Apulaislippukunnanjohtajaksi valittiin Jenni ja muiksi jäseniksi Kia, Kaari, Pinja, Salla, Carla ja Tonttu. Niin on upea kaarti tyttöjä, että ensi vuodesta on varmasti tulossa aivan mahtava. Onnea valituille!

tiistai 19. marraskuuta 2013

Aikuisten yösuunnistus, 1 ai



Pääkaupunkiseudun Partiolaiset järjestää säännöllisesti toimintaa aikuisille johtajille. Nämä tapahtumat kulkevat nimellä "aikuisten iltanuotiot". Aiemmin on järkätty mm. melontaa ja boulderointia, ja tiistaina 19.11. oli luvassa yösuunnistusta Pirttimäen ulkoilualueella

Paikalle Pirttimäen ulkoilumajalle tuli tihkusateisena marraskuun iltana kutakuinkin 40 aikuista partiojohtajaa. Ulkoilumajalta lädettiin joko yksin tai pienissä ryhmissä/pareittain suunnistamaan pilkkopimeään metsään. Valittavana oli kolmen laista reittiä: aloittelija, semipro ja pro. Valitsimme parini kanssa keskimmäisen.

Metsässä yhdessä haahuileminen oli erittäin antoisaa ja hauskaa. Suunnistimme vuoron perään, joten pelkästään toisen suunnistustaidoilla ei päässyt ratsastamaan. Löysimme kaikki rastit paitsi yhden, jota etsiessämme emme selkeästikään olleet vielä aivan hahmottaneet kartan mittasuhteita. :P

Maalina oli Hynkänlampi, jolla päästiin nauttimaan hernekeittoa ja nuotiobanaaneja. Kotiin palatessa oli erinomainen fiilis. Tämä oli kyllä ehdottomasti rentouttavin tapa viettää arki-iltaa! :)

keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Johtajat pohtivat ensi vuoden kuvioita



Johtajien nimiä odottamassa
ryhmiin sijoittamista
Maanantaina Hesparton johtajisto kokoontui johtajaneuvostoon pohtimaan vuoden 2014 kuvioita. Paikalla oli yhdeksän ideoilla ja mielipiteillä varustettua johtajaa. Illan aikana suunnittelimme muun muassa ensi vuoden tapahtumakalenteria. Jotta kokonaisuudesta saadaan toimiva, on tärkeää päättää hyvissä ajoin esimerkiksi se, mihin vuodenaikaan seuraava lippukuntaretki järjestetään tai se, mihin isompiin tapahtumiin halutaan osallistua.

Illan toinen polttava puheenaihe liittyi ryhmien johtajiin. Johtajat tarvitaan paitsi jo olemassa oleville ryhmille, myös seuraavaan ikäkauteen siirtyville ja kokonaan uusille ryhmille. Vaikka näiden päättäminen vähän jännittikin, selvisimme tehtävästä yli odotusten ja ryhmien johtajatilanteet ovat näin ollen hyvällä mallilla myös ensi vuonna!

Ainu ja Carla tyytyväisinä aivoriihen onnistumisesta