keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Samoajat ja vaeltajat Nuuksiossa

Lokakuun viimeisenä viikonloppuna me lippukunnan samoaja- ja vaeltajaikäiset suuntasimme Johiksen ja tösivahvistus Leon johdolla Nuuksioon. Useimmat meistä toimivat ryhmänjohtajina järjestämässä viikkotoimintaa nuoremmille ikäkausille, joten on tervettullutta vaihtelua päästä toisinaan osallistumaan omalle ikäkaudelle suunnattuun ohjelmaan.

Viikonlopun aikana opittiin uusia taitoja, kerrattiin vanhoja sekä jaettiin partiotoimintaan liittyviä ajatuksiamme. Perjantai-iltana päästiin valmistamaan erilaisia hilloja: pihlajanmarja-omenasose jakoi happamuutensa vuoksi mielipiteitä, mutta perinteinen omenasose kelpasi koko joukolle.

Lauantaiaamupäivän analyyttisen SWOT-pohdinnan jälkeen kaksi joukkuetta mitteli trangiakokkaustaidoistaan kokkisodassa. Tuomariston päätös oli vaikea, mutta lopulta päädyttiin valitsemaan toinen joukkue maku- ja toinen ulkonäkö-sarjan voittajaksi.

Päivän huippu oli, kun Johiksen isä tuli opettamaan meille katoavaa kansanperinnettä: rakovalkean tekemistä. Itse rakennusvaihe sujui kymmenen hengen porukalta joutuisasti, mutta sytytysvaihe olikin työläämpi. Lähes koko joukon yhteistyöllä saimme valkean lopulta palamaan tarpeeksi hyvin. Iltanuotio vietettiin rakovalkean lämmössä, vaikka epätavallisen sakea savu vaikeuttikin paikallaan pysymistä.
Ennen sunnuntaista lähtöämme verestimme vielä suunnistustaitojamme Nuuksion poluilla.




maanantai 21. lokakuuta 2013

Inspiroitumassa LPK-2030:ssa



Ainu ja Jenni herkuttelivat viikonloppuna Kiljavalla LPK2030-tapahtumassa yli 150 pääkaupunkiseutulaisen partiolaisen kanssa. Piirin lippukunnanjohtajille, ohjelmavastaaville ja koulutusvastaaville järjestämä tapahtuma oli succee!

Inspiraatiota, ideoita ja motivaatiota tuli oikein ryöpyten. Näin maistiaisina voin paljastaa, että suunnittelimme innolla yhteistyön kasvattamista alueen muiden lippukuntien kanssa: tosi kivoja johtajia niissäkin!

Bussimatkat visioimme millaisia Hespartto vaatteita haluisimme tilata, niitähän ei ole pitkään aikaan tilailtu. Omat suosikkini olisi Kalastajapipo Hespartto-brodeerauksella ja joku softshell-takki logolla. Keskustelu vaatteista on nyt avattu facebookissa. Ota siis kantaa siellä tai Forumilla.

Ainu

maanantai 14. lokakuuta 2013

Hesparttovahvistus mukana kisaamassa Rynkyssä; palkintosijalle päästiin!

12.-13.10., 1ai 

Elämä on yllätyksiä täynnä! Rauhallinen kotiviikonloppu sai väistyä partiotaitoskaban tieltä, kun kotijoukkoni tarvitsi kisakaverin mukaan kisaamaan ELLIn järjestämään Rynnistys '13 partiotaitoskabaan. Soluttauduin ELLI:läisten ja EPT:läisten joukkoon ja lähdin ylittämään itseäni Nuuksion metsiin. Mainittakoon tässä että olen aloittanut partion vasta aikuisiällä, ja nyt oli kyseessä ensimmäinen oikea partiotaitokilpailuni, joten ehkä muutama jännityksen perhonen pörräili vatsan pohjalla. ;)

Sohvaperunana löhöilyn sijasta löysin viikonloppuna itseni mm. nikkaroimasta kakkumuottia, juoksemasta hullunlailla rinkka selässä, tekemästä solmuja miimikon vihjeiden avulla, sytyttämästä nuotiota tuluksilla, ratkomasta pulmatehtävää, antamasta ensiapua kätensä traagisesti menettäneelle sekä uimasta (älyttömän kylmässä!) mutaisessa lammessa. 

Koska meitä oli kisavartiossamme vain kaksi, emme ennättäneet (emmekä oikeestaan enää jaksaneetkaan) suorittaa yörastin tehtävistä kuin yösuunnistuksen, jonne kummankin oli kisan ohjeiden mukaisesti samanaikaisesti lähdettävä. Tämä hieman harmitti jälkikäteen, sillä olisimme olleet hyvin lähellä koko sarjamme voittoa jos olisimme saaneet tehtyä kaikki tehtävät. Nyt ylsimme ponnisteluillamme sarjassamme kolmannelle sijalle, mikä ei oikeastaan ole mielestäni ollenkaan huono suoritus kun mukana oli kaltaiseni ensikertalainen.  ;)

Kisan jälkeen olo oli kaikkensa antanut ja onnellinen. Oli aivan mieletön fiilis kisata ja koetella omia rajojaan. Suosittelen! Tämän parempaa fiilistä ei kyllä ole ollut aikoihin! Viikonloppu oli todella hauska, ja opin sen aikana vaikka mitä uutta ja ihmeellistä! Innolla odotan jo seuraavaa PT-skabaa. :) 



tiistai 8. lokakuuta 2013

Guavat laavuretkellä Nuuksiossa 5.-6.10.2013

Seikkailijajoukkue Guavien seitsemän jäsentä + johtajat (1ai 1va 7se) seikkailivat kauniissa lokakuisessa Nuuksiossa 5.-6.10.. Pirttimäen ulkoilumajalta suunnistettiin Sorlammelle syömään lounasta, minkä jälkeen otettiin suunta kohti Hynkänlampea, jonne pystytettiin laavut. Matkan varrella käytiin mm. ihmettelemässä mystisiä hiidenkirnuja, ratkaistiin Black stories -korttien arvoituksia sekä tunnistettiin erilaisia kasveja. Vettä satoi onneksemme vain yöllä, eikä sekään haitannut, olivathan guavat pystyttäneet laavunsa varsin hyvin. :)