tiistai 29. maaliskuuta 2011

LPK-retken kamojen pakkaussessio ja kesäleirin suunnittelukokous

Tapahtui maanantaina 29.3.2011 Töölössä:

LPK-redun pakkaussessio uudella, paikalla Ainu, Katri ja Jenni (sekä Katrin mummon söpö koira <3)
Kesäleirikokous vanhalla 29.3., paikalla neljä hesparttojohtajaa ja tösejä.

Kamojenpakkaussessiossa vaeltajavahvistuksemme uurastivat varaston ja uuden kolohuoneen välillä. Eipä ollut paljoa pakattavaa, mutta siinä ohessa päästiin suunnittelemaan iltaohjelmaa. Ja silittämään hurjan söpöä koiraa!

Joukko innokkaita johtajia Hespartosta ja Tösistä  kokoontui vanhalle suunnittelemaan tulevan kesän kesäleiriä, joka järjestetään 16.-22.6. Pajaniemessä Hämeessä. Lisätietoa saanemme eteenpäin lippukuntalaisten koteihin lähipäivinä, joten olkaa tarkkoina. Sen enempää emme vielä tapahtumasta paljasta, mutta odotelkaas leirikirjettä. Luvassa on aikas mahtava leiri ja teemaltaan ikimuistoinen. ;)

torstai 24. maaliskuuta 2011

Keväänraikas kevätvuosikokous

Hesparton kevätvuosikokous järjestettiin 23.3.2011 uudella kololla klo 19.00 ja paikalle ilmestyi 8 hlöä. Erityisesti kolme reipasta samoajaa ilahduttivat meitä läsnäolollaan, eikä homma siis mennyt aivan patsasteluksi. Tarjolla oli pientä naposteltavaa ja aivan loistavalla suhteella valmistettua mehua (sikahyvää!).

Käytiin ytimekkäästi läpi laadukas vuosikertomuksemme, ja todettiin että hyvää toimintaahan meillä on oikein runsain mitoin. Talousasioissa kuuntelimme tarkkaavaisina rahastonhoitajaamme Johista. Niin vuosikertomus kuin tilinpäätöskin vahvistettiin, hiphei! Samoajat pääsivät vallanmakuun, kun lippukunnan hallitus + rahastonhoitaja poistuivat tilasta ja Murmelien tehtävänä oli päättää myönnetäänkö tälle joukolle vastuuvapaus. Ettei vaan hallituksen kokouksia järjestetä ravintola Tornissa? Vietettiinkö se johtajavaellus sittenkin Ibizalla?... Piinaavan jännityksen jälkeen ulos passitetut saivat kuitenkin kuulla olevansa luottamuksen arvoisia ja sen verta vastuuntuntoisia henkilöitä, että saavat jatkaa toimissaan.

Lopulta muutaman mutkan kautta pääsimme vihdoin kokouksen odotetuimpaan kohtaan:  kokouksen päättämiseen. Lopuksi koko joukko hakeutui vielä "perinteiseen" sisaruspiiriin.

perjantai 18. maaliskuuta 2011

4.-5.3.2010 LPK2020 Kiljavalla, 2 hlö

Oli kaunis maaliskuun viikonloppu, ja suuri joukko pääkaupunkiseudun lippukuntien johtajia matkasi epäilyttävästi linja-autoa muistuttavalla yksityislentokoneella Kiljavan Las Vegasiin LPK 2020 -seminaariin. Tarkoituksena tällä jalolla joukolla oli pohtia lippukunnan johtamisen ja kehittämisen saloja, verkostoitua muiden kaltaistensa kanssa ja tietysti hieman pitää hauskaakin. Moni ei tiennyt, että mukana oli muuan Hesparton sihteeri, tosin taisi siellä muitakin ei-lippukunnan-johtajia olla.

Perjantai-illan hämärtyessä johtajista kehkeytyi varsin ovelia uhkapelureita kun siirryttiin Kassun kasinolle pelaamaan lippukunnan "osilla" (eli mahdollistajilla, ikäkausilla ja ties millä varusteilla). Ilta-ohjelmassa ilmestyi lavalle elävä Elvis!

Mutta ei hätää, ei koko viikonloppu ollut pelkkää peliä, vaikka tosin pelatessakin olimme tärkeiden asioiden äärellä. Lauantai oli asiantäyteinen päivä, ja ohjelmassa oli monen moista pajaa mm. lippukunnan talouteen, ikäkausiin ja tapahtumiin liittyen. Paras paja oli tietysti Ainun vetämä. :) Lauantai-iltana koteihinsa kotiutui yksi jos toinenkin lippukunnan johtaja (ja lippukunnan edustaja) kenties pää täynnä uusia ideoita, ja muistoissa hauskoja hetkiä.

Tarpojavaellus – parasta ikinä!

Ikäkausivastaavan ja lpkj:n sydämeni hyppii riemusta, kun kahdella tarpojavartiolla on taas vuorossa lempitarpponi, selviytyminen. Toukokuussa Pulut ja Kuukkelit suuntaavat majakkavaellukselle Repovedelle ja odotan sitä jo ihan megana. Repoveden maisemat ovat Etelä-Suomen upeimpia, kirkkaita järviä, lehtoja, kangasmetsää ja jyrkkiä kallioita. Siellä on mm. Olhavanvuoren kiipeilykallio, kalliomaalauksia ja 10 m korkea riippusilta. Puhumattakaan fiiliksestä, joka toivottavasti on katossa – vartioissamme on ainakin reippaasti ainesta mahtavaan meininkiin! Viime kerralla kun suoritimme selviytymismajakkaa Murmelien kanssa Seitsemisessä meillä oli tosi hauskaa, ensimmäisen illan myrskystäkin huolimatta. Kuvia reissusta voi katsella Hesparton galleriassa.

Ehkä parasta majakkavaelluksissa on maisemien ja fiiliksen ohella se, että moni tarpoja kokee silloin ensimmäistä kertaa oikean vaelluksen. Haluan nimenomaan korostaa sitä, että vaellus ei ole haikki. Vaelluksella ei ole rasteja, ei rastitehtäviä, eikä kiritaivalta (ellei itse niin halua), vaan olennaista on matka itse, hyvä meininki ja omassa porukassa kulkeminen. Vaelluksella on aikaa nauttia maisemista, luonnosta ja matkan varrella syntyvästä huumorista. Voi irrottautua hetkeksi kaikesta muusta ja taivaltaa kiireettä paikasta toiseen. Niin ja varsin olennaisia ovat luonnollisesti myös lepo- ja suklaatauot.

Kuulutko Puluihin tai Kuukkeleihin tai jomman kumman ryhmän johtajiin? Kaiva rinkka esiin kellarista ja lähde mukaan näkemään ja kokemaan juttuja, joihin et Töölössä taatusti törmää! Ilmoittautuminen vaellukselle on käynnissä nyt. Mukaan pääsee, kun palauttaa retkikirjeestä (pdf) löytyvän ilmoittautumislapun johtajalle viimeistään 14.4.2011. Tervetuloa!

sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Blogin luominen

Ensimmäinen blogiteksti, vhou!

Toivottavasti tästä tulee suosittu ja kaikki loistavat johtajamme kirjoittavat tänne ahkeraan hehkutuksia tapahtumista. :)